YourFitBiz-logo-1000x815

Ben je ingeschreven voor de Walters Cup Throwdown?
Dan ontvang je een bericht zodra de Movement Standards online staan!

Nog niet ingeschreven?
>> Klik hier om je in te schrijven voor de Walters Cup Throwdown

Movement Standards:

Double Under: het touw moet twee keer onder beide voeten door gaan voor een goede herhaling.
Single Under: het touw moet één keer onder beide voeten door gaan voor een goede herhaling.

Toes to the bar: het rek moet met beide voeten tegelijk worden aangetikt en beide voeten moeten achter de paal van het rek te zien zijn wanneer de benen weer naar beneden zwaaien.
Knee to midline: beide knieën moeten boven de heuplijn ( daar waar de romp naar voren knikt bij een ‘Goodmorning’ oftewel een buiging van de romp voorover maakt ) en beide voeten moeten achter het lichaam uitkomen wanneer de benen weer naar beneden zwaaien.

Kettlebell Snatch: de kettlebell moet vanaf de grond tot boven het hoofd worden getrokken, waarbij de arm die gebruikt wordt in één keer in gestrekte positie boven het hoofd uit komt.
Er mag dus geen stop plaatsvinden op of ter hoogte van de schouders.

Thruster: de stang wordt de eerste keer van de grond gebracht en op de schouders gelegd, waarna de atleet een squat maakt met de stang op de schouders en de ellebogen dienen voor de stang naar voren te wijzen, waardoor deze van de zijkant te zien zijn. Vervolgens maakt de atleet een strekking van de heupen en duwt de stang boven het hoofd uit, waarbij de atleet in volledige strekking komt te staan met zijn lichaam: knieën, heupen en armen zijn gestrekt en het hoofd steekt door de armen naar voren uit.

Burpee: de atleet begint in staande positie en komt in ligpositie met het gezicht naar de vloer waarbij de borst de grond aanraakt, vervolgens drukt de atleet zichzelf weer omhoog, springt op en klapt met beide handen achter het hoofd om een volledige strekking van de heupen te kunnen maken.

Hang Squat Clean: de atleet pakt de stang voor de eerste herhaling van de grond met beide handen en begint met de Hang Squat Clean door de sang boven de knieën te houden. Maakt vervolgens een Clean waarbij hij onder de stang squat, met de heupen onder de knieholte komt en vervolgens in volledige strekking tot stand komt (knieën en heupen zijn gestrekt), met de ellebogen voor de stang uitgestoken.

Box Jump Over: de atleet springt met twee voeten tegelijk op de box en stapt of springt weer aan de andere kant van de box eraf. Afstappen hoeft niet met twee voeten tegelijk. Pas wanneer de eerste atleet van de box af is, mag de tweede atleet op de box springen.

Handstand Pushup: de atleet moet eerst tot handstand komen tegen de muur alvorens zijn hoofd op de abmat te laten zakken. Daarna stoot de atleet zich weer uit tot handstand. Dit mag strict of met kipping zijn. Hierbij moet een abmat op gelijke hoogte van twee schijven komen te liggen, zodat de atleet zijn handen op de schijven kan plaatsen en hoofd op de abmat kan laten zakken.

Wall Walks: de atleet loopt met de voeten tegen de muur op, terwijl de handen op de grond zijn en het gezicht richting de muur is. De atleet moet met de handen op een maximale afstand van 40 centimeter van de muur staan.

Zodra de atleet volledig gestrekt tegen de muur staat (armen, heupen en benen gestrekt) en het hoofd tussen de armen heeft, mag de atleet van de muur af met de voeten en rechtop komen staan met de rug naar de muur. Nu is er 1 herhaling gemaakt en begint de atleet opnieuw met de beweging.

Bench Press: de atleet gaat op een bank liggen en druk zelf de stang uit de houders.
Beide armen moeten eerst gestrekt zijn, voordat de stang naar beneden zakt en de stang dient de borst te raken voordat de atleet de armen weer strekt.
Er mag niet worden geholpen om de stang terug in de houders te plaatsen. Wel mag de andere buddy voor de veiligheid achter de werkende buddy staan. Meehelpen wil zeggen dat de beurt niet telt en dat de vorige score van de falende buddy als hoogste score van de betreffende buddy is. Dit houdt in dat de WOD voor beide atleten hier eindigt.
Er mag alleen steeds zwaarder worden ingezet, dus het gewicht mag niet lager worden bij een volgende beurt.