YourFitBiz-logo-1000x815

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_column_text]Hier boven staan de scorekaarten voor de Qualifiers van de Walters Cup Throwdown.

De Walters Cup Throwdown is een buddy Throwdown waarbij twee buddy’s samen de qualifiers doen en deze laten jureren door een CrossFit Judge, die op zijn beurt de scores upload op de website van de Walters Cup Throwdown.

>> Klik hier om in te schrijven als buddyteam

 

De qualifiers dienen in je eigen CF box gedaan te worden en de CrossFit Judge zal de scores uploaden op de site. Van de qualifiers dienen filmpjes gemaakt te worden, maar deze hoeven niet direct ingestuurd te worden. Je dient ze wel op verzoek te kunnen overhandigen aan de organisatie.

Atleten en de judges dienen er samen voor te zorgen dat de scores gecontroleerd worden voordat deze worden ingevoerd door de judge, zodat er geen typefout in is geslopen. Daarna zullen de scores door ons worden geverifieerd en op het leaderbord worden geplaatst. Na 8 maart kunnen de scores niet meer gewijzigd worden.

Indien één van de buddy’s om welke reden dan ook uitvalt, kan er een andere atleet voor de betreffende buddy invallen, mits dit voor de uploaddatum van de score gebeurt. Tijdens de finale moeten dezelfde atleten op de finaledag (8 mei 2016) verschijnen die samen de qualifier WOD’s hebben gedaan.

Let op: alle Qualifier WOD’s dienen te worden gefilmd. Ze hoeven niet geupload te worden, maar ze kunnen wel worden opgevraagd door de organisatie van de Walters Cup Throwdown.

WOD1

Chipper

100 double unders/ # scaled single unders

80 TTB/ # scaled knee to midline

60 alternating KB Snatches 24/20 kg #scaled 20/m16 kg

40 thrusters 50/35 kg #scaled 40/25 kg

20 burpees

Alles moet evenveel verdeeld worden over de buddies, dus iedere buddy doet evenveel reps van iedere oefening.
Er mag wel worden gewisseld wanneer het uitkomt, zolang de herhalingen goed worden verdeeld, bijvoorbeeld bij 100 double unders moet iedere buddy in totaal 50 double unders hebben gedaan.

Score: tijd.

WOD 2

AMRAP 12

Er wordt met een lopende klok gestart, de klok staat op 12 minuten ingesteld en telt af.

Zodra de klok begint te lopen start het eerste deel van de WOD :
A. Buddy 1 houdt de barbell ( 20/15 kg ) boven het hoofd met gestrekte armen, dan start buddy 2 met hang squat cleans ( 50/35 kg )# scaled : 40/25 kg . Als 1 van de buddy’s de stang los laat ( of als buddy 1 de armen buigt ), moet er gestopt worden en mag er weer doorgegaan worden wanneer buddy 1 de stang met gestrekte armen been het hoofd heeft.

B. Wanneer de klok op 8 minuten staat ( aflopende klok ), leggen beide buddy’s de stang neer en lopen ze naar de box 24/20′ ( bij gemengde teams wordt 20′ gehanteerd ) waar om en om box jump over worden gedaan totdat de klok op 4 minuten staat.

C. De laatste 4 minuten is net als A. maar dan wisselen de buddy’s van oefening.

Score: alle herhalingen van de hang squat cleans van A en van C opgeteld, plus de herhalingen van de box jump overs samen opgeteld.

WOD 3

10 minutes of pain

Buddy 1 doet:
10 HSPU # scaled wall walks
1 bench press
Buddy 2 rust

Buddy 2 doet:
10 HSPU # scaled wall walks
1 bench press

Enz. enz.

Het bench press gewicht moet na iedere beurt worden verhoogd, dus zet niet te hoog in de eerste keer!

Score: alle HSPU’s van beide buddy’s vermenigvuldigd met de twee hoogste bench press scores van de buddy’s.
Bijv buddy 1 heeft max 100 kg geprest en buddy 2 max 70 dan wordt het 170 x het aantal HSPU’s wat de buddy’s samen hebben gedaan.

Note: als er een rep niet wordt gehaald : stoppen met de WOD.

 

>> De Movement Standards zijn terug te vinden op deze pagina[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]